The Local Vocals er et frittstående ungdomskor for ungdom i alderen rundt 13-19 år. Det ble startet i kjølvannet av det prosjektkoret som ble opprettet for å delta i den første Løvenes Konge-oppsetningen, og kom til etter ønske om et mer selvstendig og permanent kortilbud for ungdom i bygda.

I tillegg til å delta i teateroppsetningene til NEBUT, har koret sunget under julemarkedet og julegrantenning på Mjøndalen torg, og deltatt på arrangementet Nedre-Eiker synger. Koret har også holdt egne konserter, alene og med gjesteinnslag.

Musikalsk leder og dirigent for koret er Hilde Oftebro. Hun fungerer også som midlertidig styreleder, etter at Joran Stiansen, som også var med på oppstarten, sluttet i fjor. Bent Gommerud var initiativtaker til koret og er nå med på å ta vare på den sosiale biten. I tillegg har vi fått med en av korforeldrene, Irén Adams, som kasserer. Det sitter to kormedlemmer i styret også, og de har ansvaret for aktiviteter utenom det musikalske, som f.eks bowlingkvelder og sosiale aktiviteter i forbindelse med heldagsøvelser.

Koret er stadig i god musikalsk utvikling, og har fullt trøkk og stor sangglede på øvelsene – uansett antall korister tilstede! Vi jobber mye med stemmebruk, og prøver å heve kvaliteten ved å synge trestemte sanger med økende vanskegrad. På konsertene våre får dessuten alle korister som vil, delta med egne solistnumre. Å kunne noter er ikke nødvendig for å være med oss, men man må kunne ta utfordringen med å synge flerstemt og holde på sin egen stemme. Dette trener vi mye på. Nye medlemmer er hjertelig velkomne i koret 🙂 Henvendelse kan i så fall gjøres til en av de voksne som er nevnt ovenfor.

image002