Tilrettelagt for scene av Robert Piros og Håkon T. Nielsen
Dramatisert av Håkon T. Nielsen og Robert Piros

Robin Hood
Legenden om Robin Hood er historien om den lovløse og heltemodige opprøreren fra Sherwoodskogen utenfor Nottingham, som tok fra de rike og ga til de fattige. Sammen med vennene sine Lille John, Broder Tuck, Marion og alle de andre lovløse, jobbet de for å bekjempe den grufulle Prins Johan en gang på 1300-tallet i England. Med sine klare verdier om likeverd og medmenneskelighet lå Robin Hood stadig i konflikt med sin verste fiende – Sheriffen av Nottingham. Generasjoner over hele verden har gledet seg over røverheltens mange eventyr, enten de har møtt ham i bøker, i tegneserier, på teater eller i film og TV. Denne versjonen er vår nyskrevne vinkling av sagnet, med en solid dose humor.

Så hvorfor blåse liv i eventyret om Robin Hood? Hva skal vi med helter i dag? Trenger vi dem egentlig i vår moderne verden?

Vi har alle et behov for å ha noen å se opp til, noen å beundre, noen å strekke seg etter. En helt. Et idol. Et forbilde. En som overgår oss selv. En som kjemper kamper vi selv ikke ville gjort. En som har holdninger og verdier vi selv skulle ønske vi hadde. Mennesker som viser mot og vilje for å gjøre gode ting for sine medmennesker. Kanskje en mor? Kanskje en far?

I dag ser vi dessverre flere og flere medieskapte helter som forguder seg selv vel så mye som noe annet. Journalister som håndplukker idoler det skal satses på så de oppnår en heltestatus, og mediedekning større enn f. eks. en humanitærlege stasjonert i Sudan. La oss i stedet gjøre heltene «Paradise-Barbie» og «Hollywood-Johnny» til døgnfluer, og heller behandle de ordentlige heltene med den respekten de fortjener. La oss glemme de medieskapte gudene og gudinnene, og konsentrere oss om å ta vare på de gode historiene, og la de leve videre i generasjoner.

Alle har et ansvar for å passe på og ta vare på de ekte heltene, slik at de forblir legender sånn som legenden om Robin Hood.

Så slå av TV-en, og kom deg på teater!