Tilrettelagt for scene av Robert Piros og Håkon T. Nielsen

En kveld flyr Peter Pan og Tingeling inn gjennom et åpent vindu. Der bor Wendy, og småbrødrene John og Michael. Wendy og Peter Pan blir venner, og når Wendy vekker småsøsknene sine, flyr de sammen til Eventyrøya i Drømmeland. Der de møter både alver, indianere, ville dyr, og sjørøvere. Dette er hele fortellingen om Peter Pan slik forfatteren beskriver boka.

Du må tro du kan fly!

Vi kjenner Peter Pan som er en lystig eventyrer, men han er mye mer enn det. Peter Pan er barnet som er livredd for å bli voksen. Han bor på den andre stjernen til høyre og rett fram mot morgengry. Han er sjarmerende, vakker, og uforskammet egoistisk. Han tar ikke ansvar. Det viktigste i livet er å ha det gøy. Når vi leser hele J. M. Barries fortelling ser man at den handler om angsten for å bli voksen. Den gang Barrie skrev boka, var målet å bli fort voksen. I dag er målet å være ung så lenge som mulig. Vi kunne ha laget et eventyr om hvordan barn reagerer på voksne som ikke vil bli voksne. Om 50 år gamle fedre som vil være yngre enn sønnen sin, eller 40 år gamle mødre som låner klærne til tenåringsdatteren, men det får vi gjøre en annen gang…

I vår tolkning av Peter Pan har vi valgt å lage et stykke med fokus på eventyrene, og hvor viktig det er å bevare barnet i seg. Hvor viktig det er å ta vare på eventyrene, og hvor viktig fantasiverden er for både voksne og barn. Vi har valgt å leke med rollefigurenes karakterer.  Vårt Drømmeland er lekent, vakkert, morsomt, utrolig, men også hjerteskjærende sårt. Samtidig er budskapet i forestillingen slik at vi alle kan ta del i de ulike eventyr bare vi tror. Det å være en del av en fantasiverden er berikende på mange måter, og gir livet en spennende dimensjon. Uten en eventyrverden ville fantasien vår dø. Vår fantasiverden er også en viktig møteplass for voksne og barn, hvor vi kan leve ut drømmene våre og tro at vi kan fly.