Trollmannen fra Oz(bakken)
Tilrettelagt for scene av Robert Piros for NEBUT

Borte bra, men hjemme best.

Trollmannen fra Oz(bakken) handler om Dorothy som bor sammen med tante Emma, onkel Henry og hunden Toto på en gård i Kansas (eller på Ytterkollen). Når ting ikke er slik som Dorothy ønsker, drømmer hun seg vekk til et sted langt over regnbuen. Drømmen går i oppfyllelse da en sterk vind kaster huset til Dorothy og Toto opp i luften og tar dem med til et magisk land som heter Oz.

Ikke alle er like hyggelige i dette eventyrlandet, og da Dorothy blir truet av en slem heks, ønsker hun seg hjem igjen. Hun blir nødt å finne trollmannen for å få hjelp til å komme hjem. På sin reise får hun følge av et fugleskremsel uten hjerne, en blikkmann uten hjerte, og en løve uten mot. Alle fire har noe de mangler, som de håper trollmannen kan hjelpe dem med.

Når de omsider finner trollmannen, møter de ulike utfordringer som må løses, men Dorothy beholder troen på at alt kan ende bra.

Trollmannen fra Oz(bakken) handler om at vi alle har drømmer. Vi har drømmer og ønsker vi håper skal gå i oppfyllelse. Vi drømmer oss ofte bort til vårt eget lille drømmeland – men vi har det egentlig best hjemme.